Bostad

Din guide till ett bättre boende!

Är du trångbodd?

Tips för dig med för mycket saker

Vem har inte för liten yta att leva på? Jag tror att de flesta känner igen sig, men oftast är fallet att man faktiskt har för mycket onödiga prylar som ligger och tar upp dyrbar plats, ibland är det en kombination mellan dessa två.

Tjej i kök
Foto roblee

Sortera

Steg ett är att sortera sitt hem, gör en grundlig genomgång av dina grejer, visst det kan ta sin lilla stund, men det är det väl värt. Släng allt du inte tror du behöva eller kommer att använda, och var ärlig! Det går inte att spara på minsta lilla pinal bara för att ’den en dag kanske kan vara användbar’, särskilt inte om man bor trångt. Och sannolikheten för att man vid det tillfället skulle lyckas hitta denna lilla pinal är ändå minimal.

Sätt upp hyllor och fyll ut utrymmen

Sätt upp små hyllor på tomma väggar, ställ små lådor på hyllorna och märk dem med små lappar, på så sätt kan du ha koll på alla småprylar som annars bara ligger och skräpar. Kanske har du ett stort utrymme under sängen eller ovanför garderoberna? Köp några snygga lådor och stuva in alla större prylar som vinterkläder, skidor, skridskor, juldekorationer eller barndomsminnen tryggt i dessa lådor under tiden de ej används. På så sätt får du mer plats i garderober och andra användbara utrymmen.

Organisera

Få ordning på hemmets alla utrymmen. Organisera i tvättstugan, köp korgar och hyllor för sortering av tvätt. I köket kan det vara värt att separera mellan vardagsporslin och finporslin, ställ allt du inte använder till vardags på svåråtkomliga hyllor och allt du inte använder alls – kasta eller ställ undan i källarutrymme eller vind om du har ett sådant. I dessa utrymmen är det också viktigt att vara organiserad. Märk alla lådor du ställer undan och organisera ditt förvaringsutrymme med hjälp av hyllor och krokar. Det är värdefullt den dag du verkligen behöver något.

Här är det lite plats
Foto yolise

Många olika prylar
Foto ieatstars